“Rasa Macam Ayah Sendiri..” Pemuda Minta T0long Orang Awam Ajar Pakai Tie Undang Sebak

Rakyat Malaysia sememangnya baik-baik. Tk kira agama, bangsa atau keturunan, semuanya hidup harmoni dalam satu negara.

Walaupun tk semua bersikap ramah, namun kebanyakkannya hidup dalam sebuah keluarga yang harmonis walaupun ada cubaan dari tangan-tangan tldak bertanggungjawab yang sengaja melaga-lagakan keharmonian kita.

Social experiment yang bermutu
Hal ini dapat dilihat menerusi perkongsian seorang YouTuber berbangsa Clna apabila membuat social experiment dengan meminta bantuan orang awam yang tldak dikenali memakai tali leher kerana mahu menghadiri temuduga kerja.

Menerusi muat naiknya di aplikasi TlkTok @royroy1228, dia telah berkongsi satu video seorang lelaki yang disapa sebagai ‘uncle’ sedang membantunya memakai tali leher.

Semua nak bantu pakaikan tie
lebih membuatkan ramai sebak adalah tindakan lelaki tersebut yang sempat menitipkan pesan dan memberikan kata-kata semangat sebelum menghadiri temuduga.

Tak hanya itu, menerusi video penuh di saluran YouTubenya, beberapa lagi individu yang ditemui turut sama membantunya memakai tali leher sambil memberikan sedikit pesanan supaya anak muda itu berjaya.

Ramai yang terharu sama
Walau pun situasi tersebut sekadar konten, namun ramai mengakui tersentuh dan terharu dengan keramahan rakyat Malaysia yang sentiasa sudi membantu orang lain.

Sikap sebegini membuatkan kita berasa begitu seronok apabila semua bangsa sebenarnya hidup dalam keadaan baik-baik sahaja seperti keluarga tanpa sebarang permusuhan. Bangga jadi rakyat Malaysia

Bangga jadi bangsa Malaysia

Kita nak tengok konten macam ni

Suka tengok bangsa Malaysia macam ni

Masa sikat rambut tu menangls

Kita semua satu keluarga

Sumber : Omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*