“Besar Buku Samann..” Ayah Kena Tahan Tepi Jalan, Dlsaman Bakal Menantu Jadi Perhatian

Sehebat apapun pekerjaan kita, perkara utama yang dinilai semestinya integriti dan juga sifat tanggungjawab terutamanya bagi mereka yang bertugas sebagai petugas di barisan hadapan.

Memandangkan profesion mereka merupakan tonggak keamanan negara, tiada perkara lain yang diharap melainkan bersikap jujur dan tidak menjadi gunting dalam lipatan. Muka reda kena tahan polls.

Begitulah juga yang diterapkan dalam diri anggota ini, yang mana perkongsiannya ada dikongsikan oleh tunangnya dengan menggunakan nama Syaza Zulaini.

Dalam paparan tersebut, kereta yang dipandu ayahnya telah ditahan oleh sebuah kereta polls.
Walaubagaimanapun, difahamkan anggota yang turun daripada kereta itu adalah bakal suaminya sambil membawa sebuah fail ke arah mereka sebelum diminta menandatangani sesuatu.

“Besar betul buku saman”. Pun begitu, ada yang tidak percaya bahawa kertas tersebut adalah suratSaman kerana menurut mereka kertas saman bersaiz kecil berbanding kertas A4 biasa.

“Borang resume ke?”

“Tunang akak kan?”. Dalam pada itu, sebahagiannya pula mengucapkan tahniah buatnya kerana berpendapat bahawa surat tersebut adalah borang nikah, bukannya surat sama seperti yang diperkatakan.

HIDUP berpasangan adalah fitrah semula jadi dan setiap sesuatu itu ada pasangannya, umpama siang dengan malam, pasang dan surut. Begitu juga dengan manusia, melalui perkahwinan menemukan pasangan untuk mengharungi segala suka duka kehidupan.

Perkahwinan dapat merubah hidup seseorang yang dahulunya terumbang-ambing kepada lebih berwawasan.

Sumber : Redaksl

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*