Chef Buat ‘Llve’ Buat Ramai setuju

Baru-baru ini tular di Tlk tok mengenai harga makanan yang mahal namun dengan portion yang sangat sedikit, tidak setanding harganya.. “Jangan ajar saya macam mana nak meniaga…”

Susulan tularnya hal tersebut, Chef Ammar merupakan salah seorang empunya perniagaan yang terkesan dan tampil menjelaskan mengenai harga mahal makanan yang dijual bagi menjawab kecaman netizen.

Ujar Chef Ammar, beliau menegaskan bahawa cara-cara penyediaan yang dijalankan semasa memasak sangat sukar di samping bahan-bahan tinggi kualiti yang digunakan untuk memasak.

“Ini semua perlu proses..” Dalam pada itu, Chef Ammar turut menunjukkan segala bukti bahan-bahan kualiti tinggi yang digunakan dalam penyediaan makanan jualannya bagi meyakinkan netlzen bahawa harga mahal yang digembar-gemburkan setanding dengan bahan mentah.

“Apa susah, mahal jgn beli…” Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netlzen setuju dengan penjelasan dari Chef Ammar berhubung isu tersebut di samping menyarankan pada orang ramai yang tidak puas hati, untuk tidak membeli dan hanya masak sendiri di rumah.

“mahal tapi nampk sangat puas hati quality Dan sedap…bahan mentah pun mahal…skg.. sabar shed….”
“ye betol ni semua memang Mahal no wonderla…”
“sabaq chef.jgn koyak.nnti chef jual harga kampong”

“tante lala pernah berkata (klau mahal jagn beli setangg ini untuk orng yg mampu saja )”
“korg terase mahal masak lah sendiri…guna bahan2 beli sendiri..pastu pikir sendiri ..pikir2 lah…bende bukan murah..janji sedap berkualiti.”
“jangan koyak chef. biasa la Tu. bersih je dapurnye”

Sumber : Redaksl

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*