“Ngam betul review ni..” Lelaki tunjuk kualiti tali pelitup muka RM2, buat netlzen setuju

Sejak akhir-akhir ini, tular akan isu kenyataan pelitup muka memerlukan perakuan SIRIM sehingga menjadi perbualan ramai. Malah seorang pengasas pelitup muka terkenal juga ada mendakwa undang-undang tersebut adalah demi membenteras pelitup muka ‘hauk’ yang ada di pasaran.

Reviwe pelitup muka murah. Susulan itu, seorang lelaki yang juga merupakan pengguna TikTok dikenali sebagai Abdullah Jamadi mengulas akan pelitup muka bernilai RM2 yang dibelinya di pasaran.

Dalam video tersebut, dapat dilihat lelaki berkenaan berulang kali menarik tali pelitup muka tersebut sambil menyebut ‘oh kuat’. Bukan sekadar menarik, lelaki tersebut juga mennakai dengan memuji pelitup muka berkenaan lebih selesa meskipun harganya murah.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet terhibur akan gelagat lelaki berkenaan yang seolah-olah memerli seseorang. Malah, mereka juga nnengakui bahawa pelitup muka murah lebih tahan lasak berbanding yang mahal. Murah tapi berkualiti .

“kaler pn Ibih kurang sama dgn dia pny yg ptus ms live tu.kahkahhhh..”
“dh pkai buang.…..so nk buat APA Beli g Mahal…dh Mahal quality Xde..”
“ag beli mask kedai psr raya eco sma mr diy pn tahan..wlupun murah..”

“Ko byg kan kalau sekeping dia harga dah berapa pahtu putus”
“Selain EcoShop, Speedmart ngn Diy antara pilihan hati ku. Pakai hari2 wey. anak2 skola, laki bini keja, tu jer mampu..”
“Suka pelitup muka kedai 2 ringgit,ECO ke Ninsho ke semua bagus..”

Sebelum ini, Pengilang dan pengimport pelitup muka bukan perubatan diwajibkan membuat permohonan perakuan dan penandaan MS SIRIM pada kotak atau bungkusan yang mudah dilihat pengguna apabila Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) mewartakan produk itu berkuat kuasa semalam.

KPDNHEP dalam kenyataan hari ini menyebut, penandaan MS SIRIM hendaklah diperoleh pengilang dan pengimport pelitup muka bukan perubatan daripada SIRIM QAS International Sdn Bhd, iaitu pihak berkuasa yang dilantik kementerian.

Menurut KPDNHEP, pewartaan itu bertujuan memastikan pelitup muka bukan perubatan yang dihasilkan mahupun diimport mematuhi standard keselamatan yang ditetapkan.

Sumber : Redaksl

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*