“Pelbagai cara lkhtiar mencuba..” Amura Rosli syukur Aryssa tunjuk perkembangan positif

Selepas berdepan detk cem,as tahap 0kslgen Ayra Aryssa turun mendadak semalam, pelakon Amyra Rosli berkongsi perkembangan kesihatan anak perempuannya di lnstagram (IG), sebentar tadi.

Menarik nafas lega, Amyra bersyukur Aryssa menunjukkan perkembangan positif apabila sudah mampu berborak.

Alhamdulillah day 5 (hari kelima) adik dah borak.
Menerusi Instagram Stories, Amyra atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati Rosli memberitahu tahap okslgen Aryssa makin baik namun tetap perlu berada dalam pemantauan doktor.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli)

Kata pelakon berumur 31 tahun ini, dia tidak sanggup melihat anak kecil yang baru berumur dua tahun itu mengharungi pengalaman yang menyakiltkan.

Aryssa masih lagi dipantau tahap oksigennya. Tapi, alhamdulillah, oksigen Aryssa dah semakin stabil dan masih lagi dengan ubat-ubat yang dimasukkan menerusi kaedah drip.

Banyak sangat ubat dah masuk dalam badan dia selama empat hari ini. Saya sendiri tak sanggup tengok dia telan ubat, dimasukkan ubat di sini dan jalani ujian da,rah setiap hari. Nak buang air besar pun kena pam ubat.

Ujian kena lalui. Biarpun perit untuk ditelan, isteri kepada aktor Amar Baharin menganggap ini sebagai ujian untuk dirinya dan keluarga.

Ini ujian yang saya kena lalui. Anak kecil yang tak tahu apa-apa, dan tak fasih bercakap apa-apa lagi kena jangkltan Kawasaki yang sangat tervk.

Tapi, saya percaya, Allah akan berikan kesembuhan kepada dia dan terima kasih kepada kalian yang tidak henti berdoa serta kongsikan pelbagai cara lkhtiar.

Sekadar info, penyaklt Kawasaki merupakan keradangan saluran da,rah (vaskulitis) terutamanya melibatkan kanak-kanak bawah umur lima tahun.

Terdahulu, Aryssa dimasukkan ke sebuah pusat perubatan sejak Selasa minggu lalu selepas mengalami demam panas berlarutan.

Sumber : OHbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*