Dikcam bagai tlada hari esok, pguam Sltl balnun “tenang je”. Ini pesanan Nurul Hafidzah buat netlzen

Antara seorang peguam kepada pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd Razali iaitu Nurul Hafidzah Hassan menerima kcaman netlzen selepas tampil membuat beberapa kenyataan di media sosial, baru-baru ini.

Menurut Nurul Hafidzah, 39, sebagai seorang peguam dia tldak terkesan dengan krltikan dan kcaman yang ditulis oleh netlzen itu.

“Sebagai seorang peguam… insyaAllah tak k0yakIah.
“Saya tak perlu pun terangkan perasaan saya sebab kita ada banyak kerja nak buat.

“Jadi intepretasi mereka memuaskan hati mereka terserah kepada mereka… I don’t have time for that,” katanya kepada mStar.

Sebelum ini, Di lnstagram, beliau menjelaskan dalam semua lsu yang pernah diwakilinya, dia membuat keputusan untuk ambil k,es selepas membaca dokumen dan mempercayai versi anak guamnya.

Jadi kadang-kadang kita tak berada dalam mahkamah jadi apa yang dilaporkan tak dapat nak saksikan secara langsung. Jadi untuk sekarang, masih terlalu awal untuk kita kata itu dan ini terhadap siapa-siapa.

Katanya, buat masa ini, masih terlalu awal untuk berkata itu dan ini, sebaiknya tunggu sahaja keputusan yang dibuat mahkamah nanti.

Peguam ini turut berkongsi proses undang-undang iaitu yang pertama ada examination-in-chief (soalan utama). Dalam kes jenyah soalan utama akan ditanyakan oleh pendkwa (orang yang mendkwa tertvduh).

Dalam ke,s SltiBalnun pendkwa akan tanya soalan kepada saksl pendkwaan. Jadi bila ditanyakan soalan kepada saksl pendkwaan, mereka akan berpeluang menjelaskan.

Seterusnya adalah proses soal balas, soal balas dibuat untuk menentukan sama ada cerita yang diceritakan awal tadi betul atau tidak berbanding dokumen, berbanding soalan-soalan dan berbanding versi sebenar.

Lepastu akan ada proses soal semula oleh pendakwaraya untuk memberi peluang penjelasan sekiranya terdapat percanggahan, salah info, salah fakta daripada saksl pendkwaan.

Katanya, setakat ini proses soal balas telah berlaku dan sedang menunggu apakah jawapan saksi untuk soal balas.

Sumber : Mstar & Ohmedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*