VlraI Popia Simpul Hnya Buat Atas Lantai, Ramai ‘Kembang’ Tekak Tengok Peniaga ini

Sempena hari raya, terdapat pelbagai pilihan kuih raya dijual di serata tempat seperti di pusat membeli belah dan bazar Ramadan. Bagi peniaga yang tidak menang tangan dengan limpahan pesanan pelanggan, mereka terpaksa mengupah orang lain.

Di sini, faktor kebersihan kadang-kala dipandang remeh oleh individu tidak bertanggungjawab dan hanya ingin keuntungan semata-mata. Tergamaklah owner to pun, bagi orang buat tak check dah.

Terbaru dalam sebuah video tular di TlkTok, sebuah serbuan telah dijalankan bagi membanteras kebanjiran pendatang asing tanpa izin. Semasa operasi tersebut, terdapat beberapa orang suri rumah yang diupah untuk membuat popiah simpul bagi pasaran sepanjang musim perayaan.

Weh korang tolonglah jangan beli. Namun, apa lebih hangat diperkatakan adalah persekitaran pembuatan kuih raya tersebut yang kotor dan hanya dilakukan di atas lantai sahaja.

Kelihatan juga pekerja bertugas tidak memakai sarung tangan selain berkaki ayam semasa popiah tersebut digulung. Lebih teruk, ada puntung dan barangan lain bersepah di sekitar kawasan berkenaan.

Dah pulak raya nanti pergi rumah orang nak makan kuih raya takvt. Meninjau ke ruangan komen, kebanyakan warganet berasa geIi dengan tempat berkenaan sehingga takvt untuk menjamah makanan itu.

Ada juga para peniaga kuih tersebut berasa kcewa dan gusar apabila terpalit dengan lsu sama. Ini kerana sumber pendapatan mereka boleh terjejas sekiranya kepercayaan para pembeli hilang.

Sumber : viralnewsupdate

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*