“Walau I Free Hair ..l Boleh Bertavbat Bila Tiba Masanya” Farra Inalis akhlrmya buka mulut

Isteri kepada pempengaruh dan penyanyi rap, Farra Inalis menyifatkan caclan makl dan komen bukan-bukan dari netizen sebahagian daripada keuntungan dalam pemasarannya.

Tidak meminta untuk dikcam, kata Farra yang juga usahawan produk tempatan, individu yang sentiasa menulis komen yang negatlf punyai penyaklt hati.

“Nak puaskan hati manusia? Sampai klamat pun memang tak mampu. Kenapa saya nak melenting kalau orang cacl makl atau nak komen bukan-bukan, sedangkan mereka sedang memberi manfaat dekat saya tanpa mereka sedar.

“Viral, buatkan I lagi tambah followers and lonjakkan sales I. Untung free marketing, bukan I minta. Mereka sendiri yang sukarela nak tolong.

“Sanggup komen macam-macam untuk puaskan hati sendiri walaupun tak pernah kenal I, inilah dinamakan manusia yang ada penyaklt hati,” katanya.

Farra atau mesra disapa Elis tampil menjawab soalan netlzen yang bertanyakan tip untuk kekal tenang ketika teruk dikcam oleh pengguna media sosial.

Tambah Elis, urusan dosa dan pahala adalah urusannya dengan Yang Maha Esa. “Walupun I free hair tak bermakna I j4hat… I berd0sa urusan I dengan AIIah, I boleh minta maaf dan bertaubat bila tiba masanya.

“I dengan suami itu urusan antara kami, tk perlu nak tolong remind me ‘keslan suami tanggung d0sa’.

“Helloo, he known who his marriage with. Korang sesama manusia tak berhak nak menghukum, pilihan masing-masing.

For me, all those negatlve comments i anggap mungkin mak cik or pak cik bawang need attention atau nak tumpang glamour kat komen, biarkanlah… keslan hidup sunyi sangat, tak ada benda best kan?

“Mungkin dengan fltnah atau hlna orang boleh buat dia rasa bahagia. “I busy tak sempat nak baca semua, kalau terbaca pun buat tersenyum sorang-sorang.. I takkan delete pun komen-komen tu tetap kat situ tunggu anak cucu bawang-bawang tu sendiri yang baca. “Baru dia kenal keturunan dia perangai macam mana,” tambahnya.

Sumber : gempak

Isteri kepada penyanyi rap, Farra Inalis pelik apabila ada segelintir netizen yang terlalu lantang menegur tanpa menghiraukan perasaan orang lain.

Berkongsi luahan hatinya di Instagram Stories baru-baru ini, Farra mengakui ramai yang cuba mengambil alih tugas malaikat hingga leka dengan khilaf sendiri.

“Ramai yang nak ambit tugas malaikat Raqid dan Atid, mencatat amalan baik dan burvk manusia. Bila diri sendiri rasa hebat dan sempurna macam inilah rupanya. Menghlna mencaci makl orang macam tak ada agama.

“Tak malu guna ayat kesat bagi publik baca, sibuk pasal hidup orang sampai masalah sendiri tak nampak. Tak apa kita doa yang baik-baik saja, biasanya orang macam ni ada banyak masalah hidup dia, tak rasa puas atau syukur dengan apa yang ada,” katanya yang memilih keputusan untuk banyak berdiam diri.

Tegasnya, berdiam bukan bermakna salah atau takvt tapi lebih selesa untuk memohon keampunan dari Maha Pencipta. “Diam bukan takvt, bvkan salah. Sebab aku tak ada d0sa dengan manusia, d0sa aku dengan Dia. Aku minta maaf. “Tapi korang duk kecam ni, kalau aku tak maafkan kasihan tak pasal-pasal nak kena cari aku kat Padang Mahsyar nanti,” ujarnya.

Terdahulu, Farra atau lebih mesra disapa Elis memuat naik sepotong video mempromosikan produk di Instagram.

Namun, video terbabit dihujani komen-komen negatif dan nakal daripada netizen termasuk menegur penampilan Elis yang mendedahkan sebahagian dadanya.

“Sis dada tu milik suami you, jangan kasi orang tengok lah.
“Dada tu cover sikit, aku bukan nak jadi ustazah tapi kau yang minta orang kecam kau. Ingat kau seorang je ke ada dada? Orang lain pun ada, tapi tak ada tayang sana sini. Malulah sikit.

“Dual produk ker jual aurat? Bukan alasan bagi free show di media sosial, kalau semua orang boleh tengok apa keistimewaan suami you? I doakan you kaya, supaya boleh beli butang baju. “Mulut orang memang tak boleh tutup, tapi baju kita sendiri, kita boleh tutup molek-molek kak,” tegur beberapa pengguna media sosial.

Sumber : Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*